Wat is een ouder- en jeugdsteunpunt?
Heb je vragen over passend onderwijs, wil je advies of praten met iemand die met je meedenkt? Dan kun je terecht bij de school van jouw kind of bij het ouder- en jeugdsteunpunt. Ieder samenwerkingsverband heeft een ouder- en jeugdsteunpunt. Het is er om jou als ouder te helpen en werkt onafhankelijk. In eerste instantie worden ouders geïnformeerd door de scholen zelf. Dit gebeurt via de schoolgids, website, nieuwsbrieven, informatieavonden en individuele gesprekken. Op de websites van alle scholen staat alle informatie over Passend Onderwijs. Ook op deze website vind je hierover meer informatie.
Ouders/verzorgers kunnen via de Medezeggenschapsraad van de school of via de Ondersteuningsplanraad van het samenwerkingsverband invloed uitoefenen op het beleid van de school (Schoolondersteuningsprofiel) en het samenwerkingsverband (Ondersteuningsplan). Beide raden bestaan uit ouders/verzorgers en leerkrachten. Meer informatie hierover vinden ouders/verzorgers op de website van de school (bestuur) of op deze website bij het onderdeel Ondersteuningsplanraad (OPR).
Kinderen mogen in Nederland naar de basisschool als ze 4 jaar oud zijn. Als kinderen 5 jaar worden, moeten ze naar school. Dan zijn ze leerplichtig. Alle kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs. De meeste kinderen kunnen de lessen op school goed volgen. Maar niet ieder kind is hetzelfde. Soms is extra hulp nodig of moet een kind extra oefenen. Of heeft een kind andere uitleg of lesstof nodig. En soms onderwijs op een andere, speciale school. Hieronder lees je informatie over passend onderwijs op de basisschool. Wat is goed om te weten als ouder? En hoe kun je goed samenwerken met de school van jouw kind?
Contactformulier Ouder- en Jeugd Steunpunt
Bereikbaarheid Ouder & Jeugd-steunpunt
dinsdag en donderdag
09.00 – 12.00 uur
dinsdag en donderdag
09.00 – 12.00 uur