Als ouder heeft u een belangrijke rol in alle vormen van overleg die gaan over het onderwijs aan en de ondersteuning van uw kind op school. In het samenwerkingsverband betekent dit dat u:
- … advies en ondersteuning kunt vragen over passend onderwijs via ons.
- … via de ondersteuningsplanraad (OPR) instemming kunt geven op het ondersteuningsplan.
- … actuele informatie kunt vinden op deze website. Dit betreft ook informatie over de jeugdhulporganisaties waarmee wij samenwerken (externe partners).
- … informatie over onderwijs en ondersteuning kunt lezen in de schoolondersteuningsprofielen. Deze kunt u vinden op de website van de scholen.
De school betrekt u doorlopend en actief bij het onderwijs aan uw kind. In de schoolgids van iedere school staat meer informatie hierover. De schoolgids kunt u vinden op de website van de school van uw kind.
Als het over passend onderwijs gaat, betrekt de school u in ieder geval bij:
- … overleggen over de ontwikkeling van uw kind, minimaal twee keer per jaar.
- … een overleg met meerdere deskundigen, indien er zorgen zijn over de ontwikkeling van uw kind (indien van toepassing). Dit noemen we het MDO (multidisciplinair overleg). U geeft als ouder eerst toestemming voor bespreking in het MDO en u wordt uitgenodigd voor de bespreking.
- … het opstellen en minimaal jaarlijks evalueren van een ontwikkelingsperspectief (indien van toepassing).
- … de aanvraag van een toelaatbaarheidsverklaring (indien van toepassing).
- … een overstap naar een andere school of het voortgezet onderwijs; u heeft toegang tot informatie over uw kind die relevant is voor een goede overdracht.